Een woning kopen

Een huis kopen doet u niet zomaar. Het is een van de grootste aankopen in uw leven. Bovendien komt er nogal wat bij kijken. De makelaar van De Munt legt u precies uit hoe het koopproces verloopt. Zij kan u van A tot Z begeleiden maar ook bij een deel van het traject. Bijvoorbeeld als u zelf al een woning hebt gevonden, maar voor de onderhandelingen wilt profiteren van een deskundige partner.

Het koopproces:

Zoeken > Bezichtigen > Onderzoek en onderhandeling > Afhandeling

 

Zoeken

Om het huis te vinden dat bij u past, bespreken we uitgebreid wat u precies zoekt. Welk type woning, het aantal kamers, de omgeving en het budget. Aan de hand van uw wensen gaan we zoeken, in ons eigen bestand en netwerk en in dat van collega-makelaars. Uiteraard wordt u geïnformeerd over de status. Ook daar maken we van tevoren afspraken over zodat u precies weet waar u aan toe bent. 

Bezichtigen

Een woning gevonden? De Munt zorgt dat er een afspraak wordt gemaakt om de woning te bezichtigen. Samen met u. Onze makelaars letten op details die u misschien niet ziet. Bovendien krijgt u meteen advies over mogelijke gebreken en geeft onze makelaar aan of de vraagprijs realistisch is.

Onderzoek en Onderhandeling

Enthousiast over een woning en plannen om te kopen? Dan kan er onderhandeld worden. Maar niet voordat een aantal belangrijke zaken zijn uitgezocht. Zoals de kadastrale gegevens van het huis en het bestemmingsplan. Ook een bouwtechnische keuring en een bodemonderzoek behoort tot de mogelijkheden. U wilt immers geen vervelende verrassingen achteraf.

 

Samen met u bepalen we vervolgens welke onderhandelingsstrategie er wordt gevolgd.

Afhandeling

Is de koop rond, dan regelt De Munt de verdere juridische afwikkeling. Wij maken het koopcontract op of controleren het contract als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Bovendien kan De Munt u doorverwijzen naar een specialist op het gebied van hypotheken.

 

Maak een afspraak