Over de Noordoostpolder

WONEN IN NOORDOOSTPOLDER

Het is zeer aantrekkelijk wonen in de Noordoostpolder met ca. 45.750 inwoners.

Emmeloord vervult een centrumfunctie in de Noordoostpolder, en heeft voor de regio alle bijbehorende voorzieningen. Emmeloord telt ca. 25.000 inwoners.

De gemeente Noordoostpolder heeft met zijn 10 dorpen, werelderfgoed Schokland en Emmeloord in het centrum een centrale ligging in het land. Vanuit de Noordoostpolder rijdt u in een uur tijd naar Amsterdam, Utrecht of Groningen. Dat maakt het wonen hier zo aantrekkelijk. Hier geniet u van de rust, ruimte, de groene omgeving en als u wilt zit u zo in de grote stad.

De Noordoostpolder grenst aan vele kanten met water, bij noordkant de Friese wateren en ten westen het IJsselmeer. Het water aan de onderkant van de Noordoostpolder heet het Ketelmeer. In het verlengde van het Ketelmeer ligt het Zwarte Meer. Bij hoog water en aanhoudende harde noordwesterstorm wordt het water vanuit het IJsselmeer opgestuwd in het Ketelmeer. De balgstuw bij Ramspol is een waterkering die bij hoogwater de ingang van het Zwarte Meer kan afsluiten. Dit is een opblaasbare dijk, uniek in de wereld.

Vooral op sportgebied heeft de Noordoostpolder veel te bieden, met zeer goede sport accommodaties zoals een prachtige 9 holes golfbaan, drafrenbaan, atletiekbaan, voetbalclubs en vele verenigingslevens.

In 1996 is het Pieperfestival ontstaan. Het wordt gezien als het jaarlijkse dorpsfeest. Gratis patat, een braderie en muziek zijn bekende elementen van de feestweek. Om niet te vergeten heeft de Noordoostpolder ook nog een muzikaal event, genoemd het Oordfestival in Park West. Het is een cultureel- en muzikaal feest in de buitenlucht. Iedereen uit de NOP kan zich muzikaal of creatief tonen aan het grote publiek.

In het voorjaar staat de Noordoostpolder bekend om de bollenroute. De Bollenroute van ca. 100 km voert u langs ruim 1000 hectare bloeiende tulpen in het voorjaar. In 2009 door National Geographic opgenomen in de lijst van mooiste autoroutes ter wereld !

  

‘WONEN, WOONGENOT, WOONWENSEN, WOONOMGEVING EN MOBILITEIT’

DAT ZIJN DE KWALITEITEN VAN HET WONEN IN DE NOORDOOSTPOLDER.

 

HIER IS NOG RUIMTE OM TE WONEN!!!